|
Grilovaná panenka na lůžku z grilované zeleniny |
Jen tak pro radost a ze zvědavosti jsem se na Facebooku přihlásila, že bych ráda testla Eťáckou titanovou grilovací pánev. A dobře jsem udělala. Pánev skvěle vede teplo, výborně se udržuje. Jak se dalo čekat, odkoupila jsem ji. Baví mě ta rychlost přípravy a jednoduchost. Za pár minut je na stole báječná večeře. A zde je pár snímků testovacích jídel.
|
Panenka naložená na cca hodinu do česneku, bylinek, jemně zakáplá olivovým olejem |
Prvním byla grilovaná panenka se zeleninou. Panenku jsem na chvíli nechala marinovat, ogrilovala a na nahřátém talíři nechala odpočinout pod alobalem. Mezitím ogrilovala zeleninu, co mi přišla pod ruku. Za dvacet pět minut se večeřelo. A to mě baví. Současně jsem využila pánev a udělala oblíbené jídlo našich ratolestí. Limetkové kuře.
|
Grilovaná zelenina |
|
|
|
Marinovaná panenka a kuřecí s limetkami a tymiánem |
Kousky kuřecího masa jsem zakapala šťávou z limetky, olivovým olejem a zasypala čerstvým tymiánem. Po cca hodině jsem maso grilovala společně s panenkou.
|
Limetkové kuře s tymiánem | | | |
|
Domácí chléb jsem jemně potřela lučinou, obložila zeleninou a kousky masa. Děti měly boule až za ušima.
|
Domácí chléb obložený zeleninou a kuřetem |
Ke sledování sporotvních přenosů se osvědčily chuťovky z roštěnce. Namražený roštěnec jsem nakrájela na velmi tenké plátky a nechala marinovat v nálevu ze shoyu omáčky a arašídového oleje, dokud nezčerná. Vezme to tak 30 minut času. Pak jen plátky ogrilovat.
|
Marinovaný roštěnec |
Bagety potřít dijonskou hořčicí, naaranžovat plátky roštěné a zastrouhat čerstvým křenem. A hlavně, dát včas chladit pivo :-). Dobrou chuť!
|
Pikantní jednohubky |
|
éta ETA |
Žádné komentáře:
Okomentovat