pátek 1. června 2012

Chřesto presto!

Biocitrony, zelený chřest z Hostína, špagety

Zbývá zhruba dvacet minut do večerní rutiny a večeře nikde? Je čas vytáhnout ty nejrychlejší  recepty. Dám vařit největší hrnec s vodou, jakmile přijde k varu, pořádně osolím a vhodím špagety. Mezitím nastrouhám kůru z jednoho citronu a vymačkám z něj šťávu, vše nechám v hrnečku. Čas na uvaření mých špaget je 9 minut na al dente. Po šesti minutách k nim tedy přihodím chřest nakrájený na cca třícentimetrové špalíčky. Na lžíci olivového oleje do malé pánve dám opéct tři na plátky nakrájené stroužky česneku, do zlatava. Odeberu sběračkou cca deci vody ze špaget, zaliju tím kůru a citronovou šťávu v hrnku. Je devátá minuta, popoženu děti k prostírání, ochutnám špagety, jsou-li al dente, scedím je a vrátím do hrnce, přeliju olivovým olejem s opečeným česnekem, smíchám s citronovou šťávou, dvě minuty nechám pod pokličkou spojit chutě, mezitím připravím sýr. Každý si dosolí, dopepří dle chuti. V patnácté minutě sedí spokojená rodina u stolu. Dobrou chuť!


Špagety se zeleným chřestem a citronovou omáčkou

4 komentáře:

  1. Tak tohle je přesně mého gusta ! :) Šárka P.

    OdpovědětVymazat
  2. Díky, Šárko, to mě těší :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Kami, mě jsi teda úplně dostala. Úžasný recepty, "chřesto presto" ;-) se musí objevit na našem stole hned zítra! Je to dokonalost!
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  4. Vivi, díky moc. Doufám, že chutnalo ;-)

    OdpovědětVymazat