pátek 3. srpna 2012

Eta II.: Panenka na zelenině, Limetkové kuře a Roštěnec na jednohubkách


Grilovaná panenka na lůžku z grilované zeleniny

Jen tak pro radost a ze zvědavosti jsem se na Facebooku přihlásila, že bych ráda testla Eťáckou titanovou grilovací pánev. A dobře jsem udělala. Pánev skvěle vede teplo, výborně se udržuje. Jak se dalo čekat, odkoupila jsem ji. Baví mě ta rychlost přípravy a jednoduchost. Za pár minut je na stole báječná večeře. A zde je pár snímků testovacích jídel.

Panenka naložená na cca hodinu do česneku, bylinek, jemně zakáplá olivovým olejem
Prvním byla grilovaná panenka se zeleninou. Panenku jsem na chvíli nechala marinovat, ogrilovala a na nahřátém talíři nechala odpočinout pod alobalem. Mezitím ogrilovala zeleninu, co mi přišla pod ruku. Za dvacet pět minut se večeřelo. A to mě baví. Současně jsem využila pánev a udělala oblíbené jídlo našich ratolestí. Limetkové kuře.
Grilovaná zelenina

Marinovaná panenka a kuřecí s limetkami a tymiánem
Kousky kuřecího masa jsem zakapala šťávou z limetky, olivovým olejem a zasypala čerstvým tymiánem. Po cca hodině jsem maso grilovala společně s panenkou.



Limetkové kuře s tymiánem





Domácí chléb jsem jemně potřela lučinou, obložila zeleninou a kousky masa. Děti měly boule až za ušima.

Domácí chléb obložený zeleninou a kuřetem


 Ke sledování sporotvních přenosů se osvědčily chuťovky z roštěnce. Namražený roštěnec jsem nakrájela na velmi tenké plátky a nechala marinovat v nálevu ze shoyu omáčky a arašídového oleje, dokud nezčerná. Vezme to tak 30 minut času. Pak jen plátky ogrilovat.
Marinovaný roštěnec
Bagety potřít dijonskou hořčicí, naaranžovat plátky roštěné a zastrouhat čerstvým křenem. A hlavně, dát včas chladit pivo :-). Dobrou chuť!




Pikantní jednohubky



éta ETA

Žádné komentáře:

Okomentovat