Snídaně našlapaná zdravou energií to je to, co umí udělat den mnohem příjemnějším. Samozřejmě, že mě víc baví snídat pomalu, dlouze, ale v týdnu, když je ráno kalup, přijde vhod snídaně připravená den předem. Miluju fermentovanou ovesnou kaši od Kitchenette, různé směsi rostlinného mléka, ovesných vloček a ovoce. Pravda, snídaně číslo jedna to není, tou je jednoznačně English Breakfast, obzvlášť, když ji s přáteli vyhlásíme na dovolené na statku. V našem podání má několik chodů, vejce, slaninu, fazole, čaj, kávu a vinný střik v různém pořadí a kombinaci. To je nejhezčí ráno. Tentokrát ale recept vysloveně zdravý, navíc s oblíbenými chia semínky, bez mléka, bez lepku, bez cukru, přesto velmi chutný. Ideální snídaně, co se dělá přes noc, případně i jako svačinka nebo dezert.
Oříškový chia puding (4 porce)
1 hrnek kešu ořechů
4 sušené fíky (případně datle, brusinky, rozinky)
2 hrnky vody
1/2 hrnku chia semínek
lžička skořice
čerstvé ovoce (maliny, borůvky, banán, jablko)
nepražené kakaové boby
nepražené kakaové boby
Do robotu nasypu vše vyjma chia semínek a rozmixuji, po té vmíchám chia semínka, rozdělím do skleniček, nasypu čerstvé ovoce a dám do lednice. Ráno hned jak vylezu z postele vytáhnu z lednice, během 15ti minut ranní rutiny se skleničky ohřejí na příjemnou teplotu. Posypu ovocem a kakaovými boby.
Dobrou chuť!
Tento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazatMoc hezký a jednoduchý recept :) když vidím tu skleničku, hned se mi sbíhají sliny!
OdpovědětVymazatKrásný den
Jednoduchost vede;-). Hani, děkuji za milý komentář.
VymazatDíky za tip, mám doma zbytek kešu másla, tak jsem to udělala z něj a už skleničky čekají ve špajzu na ráno. To snad budu i ráda vstávat :-)
OdpovědětVymazatTak to jsem moc zvědavá, jak bude chutnat :-)
VymazatHlásím úspěch! Na snídani jsem si já osobně pochutnala hodně a zbytek rodiny zřejmě také, mám povolení tento pokrm zařadit do jídelníčku! :-)
VymazatTak to mě moc těší, Markét. Díky!
VymazatKdyž jsem četla nadpis, napadlo mě "jablko" :D Tak nakonec to bylo "složitější" :)
OdpovědětVymazatChia pudink znám a chutná mi na sto způsobů, i když je fakt, že na strukturu nabobtnalých semínek jsem si nějakou dobu zvykala - připomínaly mi jikry :) Recept určitě zkusím!
To je fakt, jablko by bylo ještě rychlejší ;-).
VymazatJá si takhle nemůžu zvyknout na tapiokové perly, děti mě na ně ukecaly, nakonec je nejedí, že to je jak žabí vajíčka, tak tu na mě vyzývavě hledí celý pytel.